Brina-Slana-Juniper

Random stuff from a life of a medical student that likes music, dance, gymnastics, Internet and travelling!
Recent Tweets @brincel
Posts I Like

Včeraj smo bili na izletu v Bekaa Valley in v Baalbeku. Šli smo v vinsko klet in na pokušanje vin, ampak me niso preveč navdušila. Slovenska so dosti boljša. Ampak vseeno sem kupla eno sladko vino, da ne bojo doma razočarani. :) 

Potem smo šli v Baalbek gledat razbitine iz rimskih in še bolj zgodnjih časov. Neverjetno je ohranjeno….slike pridejo kasneje.

Najbolj mi je bila všeč narava v dolini, ker je vse skupaj na krog 1000 m nadmorske višine in dejansko ni več tako vroče. In vidla sem Sirijo!

Najbolj zanimiv del izleta: “razstava Hezbollaha”. V Baalbeku je Hezbollah močno prisotna organizacija. Mesto je zelo konzervativno. Ampak v bistvu Hezbollah ni samo teroristična organizacija, ampak je tudi politična stranka, ki da veliko denarja za zdravstvo in šolstvo v temu predelu Libanona. No, vseeno ne upraviči njihovih dejanj. V Baalbeku imajo postavljen šotor v katerem imajo slike iz vojne l. 2006. 

Spet smo jedli tradicionalno libanonsko hrano (kosilo). Ki se začne kot mezza (predjed), to je miljon različnih krožničkov. Od humusa, do solat, sirčkov…Potem začnejo prinašat na mizo glavne jedi….v glavnem, hrane je toliko, da si že po predjedi sit. Na koncu dobiš še sadje in mi smo prosili še za sladoled. Ko smo prišli domov ni noben jedel večerje, niti jaz, ki sem vedno lačna. :)

Danes so nekateri šli na rafting. Jaz nisem šla zaradi mojega neumnega gležnja. Pa tudi, ker se mi ne da spet preživet 4 ure v busu. Utrujena sem še od petka, ker sem spala 2 uri. Šli smo na Beiruf, klub na strehi ene stolpnice v Beirutu. Danes zvečer bo verjetno spet kakšna žurka. Ne vem kdaj se bom naspala.  

  1. brincel posted this